Tektel Telecom is een SCM erkend inbouwstation. In Nederland is SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) de instantie die zich bezighoudt met het erkend inbouwen van beveiligingssystemen. Wij bieden dan ook beveiligings-scmsystemen voor alle typen voertuigen.
Na de inbouw van een goedgekeurd systeem door ons inbouwstation ontvangt u een SCM-certificaat. Dit is uw garantie, dat uw auto vanaf dat moment beveiligd is met een correct werkend systeem. Bovendien kunt u het SCM - certificaat aan uw verzekeraar als bewijs, laten zien wanneer deze een goedgekeurd beveiligingssysteem verplicht heeft gesteld. In veel gevallen kunt u door middel van het certificaat korting krijgen op uw verzekeringspremie.

 

Wij bieden u drie soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie:

Hieronder vindt u de functionele eigenschappen van alle soorten beveiligingssystemen.

 

STARTONDERBREKERS (klasse 1)
De eerste soort beveiligingssystemen bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een andere, extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening. Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.

 

medALARMSYSTEMEN (klasse 2 en 3)
Klasse 2 alarmsystemen bestaan uit een automatisch inschakelende dubbele blokkering (net als klasse 1), inbraakdetectie en alarmering (sirene).
Klasse 3 alarmsystemen hebben naast de beveiliging van klasse 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening

 

VOERTUIGVOLGSYSTEMEN (klasse 4 en 5)
Sinds begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar.

logo_scmDe diefstal en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers (PAC's). Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie.

 

terug

E-mail: info@tektel.nl